Dialoogtools, de ideale ondersteuning van je debat of brainstorm. 

Dialoogtools, de ideale onderstening van je debat of brainstorm. 

We hebben een set tools ontwikkeld die je kunnen helpen om tot optimale resultaten te komen en alles uit je debat of brainstorm te halen. Op de Dialoogtools pagina verzamelden we alle hulpmiddelen waarmee je op een aangename en constructieve manier in dialoog kan gaan of samen tot nieuwe ideeen en oplossingen kunt komen en afspraken kunt maken. 

Ze zijn zeer verschillend. Sommige processen zijn goed om laagdrempelig het gesprek aan te gaan, andere gaan meer de diepte in of onderzoeken verschillende perspectieven. Een aantal tools zijn zeer geschikt om te brainstormen en tot ideeën te komen. 

We hebben steeds een omschrijving gemaakt, om je te helpen kiezen. Verder omtdek je per fiche in welke situatie je het proces kan inzetten: live, online of hybride, waarmee we bedoelen dat er zowel live als online deelnemers kunnen deelnemen.  Elke tools heeft een aantal spelregels, een heldere uitleg in stappen en tips voor de facilitator. We geven ook steeds het level mee, de vorm of opstelling die je best kan voorzien. 

Natuurlijk ben je helemaal vrij om er gebruik van te maken. Tijdens de Meetups kun je ermee oefenen of om een toelichting vragen. Je ontdekt alle tools achter deze knop: