Al heel wat ambassadeurs gevonden op de Kick-off!

Op dinsdag 26 oktober trapten we dit project in stijl af tijdens de Kick-off voor Ambassadeurs! Tal van studenten en presidiumleden van verschillende studentenclubs gingen met elkaar in dialoog over de rol van dooprituelen in het studentenleven. Moet het nu vettiger of toch prettiger? Hoe hou je een doop fun, maar ook veilig en inclusief? Kortom: voer voor debat!

Hoe?

Door met jullie in gesprek te gaan, natuurlijk! Tijdens de Kick-off op 26 oktober werden al debatten gevoerd in kleine groepjes van 5 à 6 studenten. We hebben heel wat waardevolle input verzameld! Al jullie input wordt ter harte genomen en gebundeld, zodat we in een later stadium de belangrijkste punten, meningen en voorstellen over het dopen kunnen highlighten. 

Waarom?

Omdat we jou, de student, zienHet einddoel van dit project is dan ook een insoiratiedoopgids, gemaakt door en voor studenten.Ook verzamelen we feedback op het doopcharter. Want alleen samen met jullie kunnen we komen tot een open en verbindend doopklimaat dat enerzijds vernieuwend en inspirerend is, en anderzijds voortbouwt op tradities waar we o zo graag aan vasthouden.

Om dat te realiseren, hebben we jullie hard nodig. Daarom nodigen we alle studenten met open armen uit om hun stem te laten horen rond dit belangrijke thema!

En nu?

De kick-off voor ambassadeurs bleek een groot succes: van de 96 aanwezigen mochten we maar liefst 70 studenten verwelkomen, waarvan er 21 aangaven zelfs zélf een debat omtrent het dopen te willen organiseren. Had jij er nu ook graag bij willen zijn om jouw ongezouten mening met ons te delen? Dan hebben we goed nieuws: we zijn nog maar net gestart.

Je kunt hier op de website je idee en mening kwijt, maar ook dit najaar en in 2022 organiseren we meetups en workshops, zowel face-to-face als digitaal. Vrijwel alle aanwezigen op het debat gaven aan interesse te hebben in toekomstige meetings en workshops – dus dat belooft alvast een gezellige boel te worden.

Hoe, wat en waar? Je vind ze op de nieuwspagina van deze website. Kom dus af en toe terug of schrijf je in op de nieuwsbrief!