Super dat je meedoet.

Alleen samen komen we tot een verbindend doopklimaat dat zowel door studenten, onderwijsinstellingen en instanties gedragen is. Daarom vinden we het fijn dat jij je wilt inzetten voor dit project. Hieronder lees je hoe je mee kunt doen.

Geef je idee of voorbeeld door

Je kunt je registreren, dan ontvang je onze nieuwsbrief en blijf je op de hoogte. Je kan concrete ideeën ontdekken, waarderen of je eigen idee toevoegen. De beste ideeën verschijnen in de inspiratiegids die we ontwikkelen. Je kan je mening geven en andere meningen bekijken en van commentaar voorzien. 

Tijdens het slotdebat samen we de principes en voorwaarden besproken rond welkomstrituelen en dooppraktijken van morgen. Momenteel werken we aan een inspiratiegids waarin we de beste praktijken, afspraken en ideeën verwerken. Je kunt ons daarbij helpen! Door mee te schrijven, na te lezen, feedback te geven. Wil je dat, stuur ons dan een bericht! Ook kun je binnenkort op deze website transparant feedback geven op het doopcharter.

Support voor jouw brainstorm

Als jij in jouw vereniging, school of omgeving een debat wilt organiseren, ideeen wilt verzamelen of goede afspraken wilt maken, dan stimuleren we dit ten zeerste. Daarom hebben we een berg support voor je. Hieronder verzamelden we verschillende hulpmiddelen. En verder staan we klaar om je te ondersteunen. 

Handige tools

We hebben een set tools ontwikkeld die je kunnen helpen om tot optimale resultaten te komen en alles uit je debat of brainstorm te halen. Natuurlijk ben je helemaal vrij om er gebruik van te maken. Je ontdekt ze achter de knop!


Upload de resultaten van je debat of brainstorm

Natuurlijk is het de bedoeling dat jullie resultaten meegenomen worden in dit debat. Dat kan op verschillende manieren. Concrete ideeën kunnen tot eind april worden toegevoegd op deze pagina. Ook meningen kun je ingeven. Alle andere resultaten en feedback mag je ons bezorgen via email.

Spelregels voor een constructieve dialoog 

Wat zijn goede afspraken als je samen het gesprek aangaat? Hoe hou je de dialoog constructief en waardig? We hebben een aantal spelregels voor je op een rijtje gezet. Als je ze samen volgt blijft het zeker aangenaam.Bedankt voor jouw bijdrage aan het grote doopdebat!